Att hyra ut sin båt är enklare än man tror, samma sak gäller att hyra en båt. Allting handlar om en tydlighet i kommunikationen.

Om du som ägare har en båt som du vet inte kommer nyttjas vissa perioder så börjar du med att lägga ut en annons på hyrabåt.nu. Ju mer detaljer du tar med desto enklare är det för den som önskar hyra båten

Informera informera informera

 • Var är det för båt?
 • Hur stor är båten?Hur många kan åka med?
 • Var ligger båten?
 • Ingår flytvästar?
 • Kräver du förarbevis eller kanske t.o.m skepparexamen?
 • Vad kostar det at hyra båten?
 • Kräver du deposition och i så fall hur mycket?

Steg-för-steg

 • Klicka på “Lägg in en annons”. Här väljer du kategori. Motorbåt, Segelbåt, roddbåt, vattenskoter eller dylika. På vissa kategorier kan du även välja storlek på båten.
 • Välj en titel, förslagsvis skriver du märke/version på båten
 • Kontaktuppgifter/konto
  Uppge sen dina kontaktuppgifter (din e-post syns inte i annonsen, spekulanter kontaktar dig via ett webbformulär) samt i vilket stad båten finns.

Enkelheten först!
Du behöver inte registrera något användarkonto när du skapar din annons på hyraBåt.nu När du är klar med din annons får du ett e-post med uppgifter för att administrera. När annonsen löper ut kan du själv förlänga hur länge du vill eller välja att avsluta.

 • Pris för att hyra din båt
  Skriv in det pris du vill ha för båten för en veckas tid. Ange pris utan deposition och/eller självrisk. Detta förmedlas antingen i beskrivningen eller på det kontrakt som du och uthyraren skriver under.

Inga dolda avgifter
Din annonsering kostar ingenting jämfört med exempelvis Blocket! hyraBåt.nu tar heller inte ut några avgifter för dig som hyr ut din båt. Alla pengar du tjänar på din uthyrning är dina att förvalta!

 • Beskrivning
  Här fyller du i med egen text den information du anser är nödvändig för att bäst beskriva din båt. Skriv hellre för mycket än för lite informationen kan avgöra om du får uthyrt din båt eller inte.
  Ange också vilken typ av utrustning som ingår, bra att informera om flytvästar ingår eller om man hyra till vattenskidor eller kanske fästa för en kajak till takräcke, ja ni förstår =)

Komplettera din annons löpande
Har du inte all information nu, kan du alltid komplettera din annons vid ett senare tillfälle. Efter din annons är klar får du ett e-post med administrationsuppgifter – logga in och ändra text och bilder vid behov

 • Godkänna avtal och bevisa att du inte är någon robot =)När du är klar med beskrivningen godkänner du de allmänna villkoren bockar i “Jag är ingen robot” och klickar sen på “Fortsätt”. Läs gärna igenom “Allmänna villkor” innan du går vidare
 • Det är nu dags att ladda upp bilder
  Vi rekommenderar att du laddar upp MINST en bild. Enklast är att ta ett kort med mobilen och ladda upp direkt via den.
  Annars om du sitter vid datorn så klickar du på “Välj filer” och väljer den bild du vill ha.
  Du kan även dra bilder från exempelvis skrivbordet direkt in till den streckade ramen och släppa dem där. Du får en förhandsvisning och väljer sen vilken av bilderna som ska vara primärbild för annonsen genom att klicka på stjärnan. Du kan ladda upp 4 bilder.
 • När du är klar klickar du på “Lägg in annons”

Registreringen är klar!
Din båt publiceras omgående på hyraBåt.nu
Du får en bekräftelse via e-post med inloggning till annonsen och alla nödvändig information/dokument hittar du på Om HyraBåt

Du kan dela din annons på sociala medier genom att gå in på annonsen och klicka på Facebooksymbolen!

När en hyresgäst gör en förfrågan på din båt får du ett e-post och du gör tillsammans med hyresmannen upp om var ni träffas för att skriva kontrakt. Kontrakt finner du under Om HyraBåt

Har du frågor eller är osäker på någonting så kontakta info@hyrabat.nu så hjälper vi dig!